EDITORIAL SEGON SEMESTRE 2019

EXCURSIONS PATRIMONIALS

El Centre Excursionista de Benicàssim continua amb el compromís de fomentar les col·laboracions amb altres col·lectius excursionistes, institucions i associacions, per tal de compartir excursions, trobades, experiències…, i organitzar actes conjunts, com ara conferències, el Dia de la Muntanya Neta o les excursions intercomarcals.
En aquest sentit, estem molt satisfets de començar una nova col·laboració, les excursions patrimonials. Es tracta d’una activitat pensada per a conéixer millor els pobles de les comarques del nord, i al mateix temps prendre consciència del valor patrimonial dels nostres pobles. El Centre Excursionista de Castelló, i en concret Pep Beltran, són els promotors d’aquesta iniciativa, i ja s’ha format un equip de treball amb un representant de cada centre col·laborador: Anant, la SASE, Amnistia Internacional i nosaltres.
En primer lloc les eixides seran mensuals, exceptuant els mesos de juliol, agost i desembre. Sempre s’organitzaran en divendres, per tal de no interferir en la programació de cada Centre.
Les excursions (o més bé passejades) no superaran els 5 o 6 Km, amb un desnivell de 200 metres aproximadament. Tenen la finalitat de conéixer l’entorn del poble a visitar i el seu patrimoni cultural i paisatgístic. Així es mostraran alguns dels punts més emblemàtics, com rius, barrancs, estanys, pous, molins, llacunes… o bé vies i camins d’interés cultural o tradicional. També es valorarà en aquestes eixides la gastronomia, per la qual cosa totes les excursions tenen inclòs el dinar en algun restaurant de la zona, a fi de conéixer també la seua cuina tradicional.
Tots els desplaçaments es realitzaran amb autobús.
Finalment, s’ha preparat un pla de treball en el qual l’elecció de pobles a visitar es farà seguint una roda d’un poble per comarca diferent, amb la finalitat d’incloure a tots els pobles. També es tindrà en compte els factors climatològics a l’hora de programar l’activitat, així com les festes locals per si es considera interessant coincidir amb elles.
Esperem que aquesta proposta siga tot un èxit de participació.