EDITORIAL primer semestre 2016

 

BON NADAL I UN FELIÇ 2016

La pèrdua molt recent de la nostra companya i amiga del Centre Excursionista de Castelló Rosa García obri aquest editorial. La Rosa ens ha deixat, així de sobte sense donar temps a comiats; ningú ens ho podíem creure quan ens va arribar la notícia, ella sempre tan activa, tan implicada amb la defensa de la natura, de la llengua i del medi ambient. Amb la Rosa hem tingut la sort de compartir moltes sortides per la muntanya, sobretot les intercomarcals, ja que aquest projecte el va posar en funcionament ella, i gràcies a aquesta idea ara els centres excursionistes de la Plana compartim caminades, experiències i amistat, per tant en les pròximes trobades sempre la recordarem, serà una manera que continue entre nosaltres.

Com en els darrers editorials, ens hem proposat informar els socis i simpatitzants del CEB de les diferents maneres de degradació del medi ambient que amenacen les nostres comarques. Quant al fracking, el nou Consell l’ha prohibit per fi, cosa que és un motiu d’alegria, i cal recordar la faena desenvolupada en aquest sentit per la Plataforma Antifracking. De tota manera cal estar atents, ja que la posició del govern espanyol sobre el canvi climàtic, sense fer-hi absolutament res, ha permès la pràctica del fracking a tot el territori de l’Estat i continua amb el model energètic dels anys 70, malgrat que la Comissió Europea ha mostrat inquietud per la posició de l’Estat espanyol de no acomplir la implantació d’energies renovables.
També la plataforma NO A LA MAT, línia de molt alta tensió la Plana-Morella, adverteix que en breu estarà preparada aquesta línia per iniciar les obres, cosa molt preocupant pels greus problemes ambientals i de salut que suposa. La llista dels municipis afectats a les comarques del n

ord és molt extensa; esperem que tots aquest municipis presenten al·legacions.
Canviant de tema, cal que felicitem la nostra amiga i sòcia Marina Ràfols per la seua implicació en la continuació de les trobades entre els amics d’Évian i Neckargemünd; a partir del pròxim any serà la persona encarregada de gestionar aquest intercanvi.
Recordem també breument que continuem col·laborant amb l’Ajuntament de Benicàssim participant en les festes de setembre i de gener amb una excursió adaptada a totes les edats, amb la finalitat de donar a conèixer el terme de Benicàssim, a més ara estem preparant un projecte per a nosaltres molt il·lusionant, com és l’apertura de nous PRs al Desert de les Palmes.
Finalment una última reflexió: enguany s’han apuntat al centre nous socis. Esperem que, a banda de caminar, els nous també penseu que és una bona experiència participar d’una manera més activa en les activitats del CEB, bé preparant excursions, o aportant noves idees que ens ajuden a fer més atractiva la programació d’activitats.