EDITORIAL PRIMER SEMESTRE 2015

BON ANY, BONES FESTES I BON CAMÍ

Com cada any, des del Centre Excursionista de Benicàssim vos desitgem un Bon Nadal.

Aquest 2014 ha sigut un any difícil per al CEB: encara no ens havíem recuperat de la pèrdua del nostre amic Juanjo Garra, quan de nou perdem a un altre amic Mitxel Porcar, dues bones persones que ara volem recordar. Al llarg de la nostra vida trobem molta gent, amb alguns només compartim unes hores, uns instants del nostre camí, amb altres compartim l’amor a la vida, a la natura, a les muntanyes… Aquestes persones singulars sempre deixen una profunda petjada al cor, una petjada que sempre perdurarà.
Enguany iniciem una col·laboració amb les escoles d’educació primària de Sta. Àgueda i el Palmerar, a través de les AMPA respectives. Es tracta de programar uns recorreguts senzills i atractius adaptats als més menuts, unes excursions familiars per a introduir-se al món del senderisme.
Per tant, no es tracta només de caminar; pensem que aquesta és una bona oportunitat per aprendre d’una manera lúdica unes normes bàsiques de comportament en un hàbitat com ara la muntanya, i també ensenyar-los a estimar la natura, a establir bones relacions entre els xiquets dels diferents centres, i que intercanvien experiències. Així abans de la primera excursió programarem una xarrada explicativa, adaptada als més menuts, on els informarem de les normes de conducta i bones pràctiques per gaudir de la natura. Aquesta iniciativa suposa tot un repte per als membres del CEB, que esperem superar amb èxit.
D’altra banda, seguim en la línia d’informar sobre les barbaritats mediambientals que afecten les nostres comarques i la salut de les persones que viuen en aquestes terres. Així, el Govern de l’Estat està preparant una modificació de la llei d’hidrocarburs amb l’objectiu de reduir l’oposició de les persones al fracking. És una manera de subornar els propietaris dels terrenys, amb la intenció de convertir-los en accionistes de la indústria de la fracturació hidràulica. Un canvi d’estratègia molt perillós, per a perpetuar l’actual model energètic basat en els combustibles fòssils, i al mateix temps deixar de banda les energies renovables, amb l’únic propòsit de beneficiar les grans multinacionals de l’energia. També resulta especialment preocupant que, a hores d’ara, l’Agència Europea dels Productes Químics (ECHA), que és l’autoritat en la matèria a Europa, no puga concretar la composició del còctel químic que permetrà accedir al gas o al petroli. A què esperen?…