RETROCÉS DE LES POLÍTIQUES DE PROTECCIÓ AMBIENTALS A LES COMARQUES DE CASTELLÓ

Continuem en la línia d’informar els nostres socis, amics i simpatitzants sobre els temes del medi ambient que considerem importants.
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient pretén la progressiva supressió de les lleis de protecció del medi ambient incentivant l’explotació enfront de la protecció. Així al projecte del fracking a Castelló, les prospeccions petrolíferes a Columbretes i el Castor a Vinaròs, ara cal afegir la reforma de la Llei d’Avaluació d’Impacte Ambiental. Amb l’excusa de reactivar l’economia el que fan és afavorir l’especulació i el suport a la indústria petrolífera i nuclear en contra de les energies renovables.
Aquesta política de retallades ambientals ha posat també en perill la protecció dels parcs naturals, com ara el parc natural de la Serra d’Espadà.
És per aquest motiu que hem decidit dedicar enguany el Dia de la Muntanya Neta a donar a conéixer la nova situació de desprotecció ambiental d’aquest parc en particular. Perquè la reforma legal deixarà o minorarà sensiblement la protecció al voltant de 70.000 de les actuals 102.000 hectàrees protegides en el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).
La modificació, de fet, pot afectar especialment les zones d’influència econòmica i amortiment d’impactes, dins de la qual es troben 40 municipis de les comarques de Castelló.
En la nostra programació per al segon semestre, trobareu moltes activitats i excursions que tenen el doble objectiu de convidar a tots a participar en el coneixement del nostre patrimoni cultural i natural, així com de respectar i gaudir de la naturalesa.
Necessitem protegir i conservar les nostres muntanyes, boscos, rius i la mar; aquesta és una tasca de tots sobretot els que estimem la natura.